Van olyan gyorsétterem, amelyik “1,8 milliárd dollárt költ világszerte hirdetésekre.” “A gyerekeket játékokkal és más ajándékokkal csábítják be.”Reklámjaiban “táplálónak” nevezi a termékeit, valójában azonban magas a zsír, cukor és sótartalma, alig van benne rost és vitamin. Az ilyen ételek fogyasztása növeli a szívelégtelenség, a rák, a cukorbaj és más betegségek kockázatát. Termékeik sok adalékanyagot is tartalmaznak, melyek közül némelyik rosszullétet, gyermekekben hiperaktivitást okozhat. Azt se felejtsük el, hogy a hús okozza az ételmérgezések többségét. 1991-ben az egyik gyorsétterem volt felelős egy ételmérgezési járvány kitröréséért az Egyesült Királyságban, ami többekben maradandó vesekárosodást okozott. A modern, intenzív állattenyésztés következtében más betegségek – a vegyi maradékanyagok és a természetellenes módszerek miatt – szintén veszélyeztetik az embereket ( pl: kergemarha-kór)”
A környezet rombolása:
“A multinacionális vállalatok világszete ijesztő sebességgel pusztítják az erdőket – amelyek az élethez elengedhetelenül szükségesek.” Olyan állatok húsát használják, “melyeket kivágott esőerdők területén legeltettek, ezzel megakadályozva az esőerdő regenerációját.” “Az étkezési célra nevelt marhák által kibocsátott metán fontos szerepet játszik a “globális felmelegedésben”. A modern intenzív mezőgazdaság vegyszerek nagyfokú használatára épül, amely szintén rombolja a környezetet.” A gyorséttermek “sok ezer tonna felesleg csomagolóanyagot használnak fel, ennek nagy része az utcákon köt ki, vagy a szeméttelepeket növeli.”
Forrás: …HANEM SZÉP 2000. dec, 2.